MATH TEASER

Post Reply New Post

Page 1 of 4

Page 1
Page   of 4
Page 2 Page 4

<3.PRiYAA.xX

Newbie

<3.PRiYAA.xX

Joined: 05 September 2007

Posts: 6

Posted: 05 September 2007 at 5:29pm | IP Logged

heres a math teaser u all shud know this lol

 

 

 

 Mr. Macho ate 125 hot dogs over a five-day period. Each day he ate secen more hot dogs than on the previous day. How many hot dogs did he eat on the 1st day???

 

   u need to write it in a sentence and show ur work!!!

Dear Guest, Being an unregistered member you are missing out on participating in the lively discussions happening on the topic "MATH TEASER" in Fun Topics forum. In addition you lose out on the fun interactions with fellow members and other member exclusive features that India-Forums has to offer. Join India's most popular discussion portal on Indian Entertainment. It's FREE and registration is effortless so JOIN NOW!

pokkiri26

Goldie

pokkiri26

Joined: 10 April 2007

Posts: 2150

Posted: 05 September 2007 at 8:01pm | IP Logged
answer is:

125/5=25

So the first day Mr. Macho ate 25 hot dogs and gradually picked up every single day with another 25 of them Wink .

giriadimai

IF-Dazzler

giriadimai

Joined: 18 November 2006

Posts: 4378

Posted: 06 September 2007 at 2:37am | IP Logged

answer is 11 if I have understood the question correctly.

assume he ate x pieces on day 1. Everyday he eats 7 more than the previous.

x+(x+7)+(x+14)+(x+21)+(x+28)+(x+35)=125
therefore x=11

Hope the item was not prepared on day1 and got spoilt , the second day itselfWink



Edited by giriadimai - 06 September 2007 at 2:39am

rojapoooo

IF-Sizzlerz

rojapoooo

Joined: 12 January 2007

Posts: 12587

Posted: 06 September 2007 at 6:05am | IP Logged
X + (X+7) + (X+14) + (X+21) + (X+28) = 125

5X + 70 = 125

5X = 125 - 70 = 55

So, X = 11

Giri answer sarithan aana athu epdi 6 days potte??
appo 6X + 105 = 125 thaane varum??
5 days thane kanakku??

Hosanna

Goldie

Hosanna

Joined: 06 February 2007

Posts: 2171

Posted: 06 September 2007 at 6:25am | IP Logged

1st Day     97 hot dogs
2nd Day   97+7=104
3rd Day  104+7 = 111
4th day    111+7 = 118
5th Day    118 +7 = 125


Edited by Hosanna - 06 September 2007 at 6:27am

giriadimai

IF-Dazzler

giriadimai

Joined: 18 November 2006

Posts: 4378

Posted: 06 September 2007 at 6:53am | IP Logged

Originally posted by rojapoooo

X + (X+7) + (X+14) + (X+21) + (X+28) = 125

5X + 70 = 125

5X = 125 - 70 = 55

So, X = 11

Giri answer sarithan aana athu epdi 6 days potte??
appo 6X + 105 = 125 thaane varum??
5 days thane kanakku??

correct , typing mistake , paperla calculatuion correct pottu, type pannarache kottai vittuten hee hee

rojapoooo

IF-Sizzlerz

rojapoooo

Joined: 12 January 2007

Posts: 12587

Posted: 06 September 2007 at 8:02am | IP Logged
Originally posted by Hosanna


1st Day     97 hot dogs
2nd Day   97+7=104
3rd Day  104+7 = 111
4th day    111+7 = 118
5th Day    118 +7 = 125


awwww Ho teacher,  ithu enna kanakku??
2nd day 97 + 7  OK but 3rd day 97 + 7 + 7 = athuve
will become 111 - apram epdi??? jolly aa 125 le
irunthu 7, 7 aa minus pannitingala???

Hosanna

Goldie

Hosanna

Joined: 06 February 2007

Posts: 2171

Posted: 07 September 2007 at 11:18am | IP Logged

 

ANBULLA ROJAVE!
enakkum kannakum romba thooram!
ennakum unggalukkum romba nerukkam!



Edited by Hosanna - 07 September 2007 at 11:19am

Post Reply New Post

Forum Quick Jump

Forum Category

Active Forums

Limit search to this Forum only.

 

Disclaimer: All Logos and Pictures of various Channels, Shows, Artistes, Media Houses, Companies, Brands etc. belong to their respective owners, and are used to merely visually identify the Channels, Shows, Companies, Brands, etc. to the viewer. Incase of any issue please contact the webmaster.